Logotyp för Bottenvikens skärgård

Besöksmål

Bottenvikens skärgård är unik!

Det är världens nordligaste brackvattensskärgård, landets labyrinttätaste och bjuder på ljusa sommarnätter, magiskt norrsken och många möjligheter till fritid och avkoppling. Vi berättar gärna om allt fint som finns! Det gör vi dels via Facebook – Bottenvikens skärgård där vi gör inlägg om vårt arbete och annat av intresse som rör kust och hav.

Din guide till 100 pärlor

I vår skärgårdsguide – Din guide till 100 pärlor i Bottenviken – berättar vi om Bottenvikens kust och skärgård, dess natur och kultur, och tipsar om olika besöksmål i kust och skärgård. Vi hoppas den ska ge mer kunskap om vårt unika område och inspirera till besök. Skärgårdsguiden finns även i tryckt format att hämta på exempelvis kommunernas turistcenter och i en engelsk version – Your guide to 100 gems in the Bothnian Bay.

Skärgårdsguiden – Din guide till 100 pärlor i Botteviken – berättar om vårt gemensamma kustområde och vad som finns att se och göra.

En tillgänglig skärgård – året om

Turbåtar och boende i skärgården: Hur kommer man ut till öarna om man inte har egen båt? Var kan man hyra boende på öarna? I Ta turbåten ut i Bottenvikens skärgård hittar du svar på dessa frågor. Vi ger även tips på vad man kan hitta på att göra i kust och skärgård. Den finns även på engelska – The Bothnian Bay – catch a boat out to the islands!

Vandra i kust och skärgård: För dig som är sugen på lite vandringar i kust och skärgård har vi sammanställt en, som vi hoppas, inspirerande kartguide – Din guide till vandringsleder i Bottenvikens skärgård. Den finns även på engelska – Your guide to walking trails in the Bothninan Bay.

Tillgängliga besöksmål: Vi har även arbetat för att underlätta för fler att besöka skärgården genom att tillgänglighetsanpassa ett antal besöksmål. Bilder och beskrivningar om de anpassningar som gjorts finns sammanställt i en rapport.

Haparanda skärgård: Till dig som besöker Haparanda skärgård har vi gjort en utflyktskarta över Haparanda skärgård som vi hoppas lockar till utfärder.

Vinteraktiviteter: I Upplev vintern i Bottenvikens kust och skärgård 2024 berättar vi om vad som finns att göra vintertid i skärgården och var kommunerna har gjort i ordning med grillplatser, bastu med mera för trevliga vinteraktiviteter. Den finns även på engelska Experience winter in the Bothninan Bay.

Innehåll på sidan