Besöksmål

Bottenvikens skärgård är unik!

Det är världens nordligaste brackvattensskärgård, landets labyrinttätaste och bjuder på ljusa sommarnätter, magiskt norrsken och många möjligheter till fritid och avkoppling. Vi berättar gärna om allt fint som finns! Det gör vi dels via Facebook – Bottenvikens skärgård där vi gör inlägg om vårt arbete och annat av intresse som rör kust och hav.

I vår skärgårdsguide – Din guide till 100 pärlor i Bottenviken – berättar vi om Bottenvikens kust och skärgård, dess natur och kultur, och tipsar om olika besöksmål i kust och skärgård. Vi hoppas den ska ge mer kunskap om vårt unika område och inspirera till besök. Guiden finns även för nedladdning på www.bottenviken.se. Skärgårdsguiden finns även i tryckt format att hämta på exempelvis kommunernas turistcenter. Guiden finns även i en engelsk version – Your guide to 100 gems in the Bothnian Bay.

Till dig som besöker Haparanda skärgård har vi gjort en utflyktskarta över Haparanda skärgård som vi hoppas lockar till utfärder. Vi har även arbetat för att underlätta för fler att besöka skärgården genom att tillgänglighetsanpassa ett antal besöksmål. Bilder och beskrivningar om de anpassningar som gjorts finns sammanställt i en rapport.

Vi samarbetar även med webbsidan www.bottenviken.se som innehåller en ofantlig massa information om området. Här hittar du utförliga beskrivningar av platser och aktiviteter i kust och skärgård.